👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Kunsttentoonstellingen -  kunsttentoonstellingen 2016 -  midwinterbeelden De Haan -  obscura

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Op zaterdag 30 januari 2016 ging  de vierde editie van Midwinterbeelden van start met heel uiteenlopende kunstwerken van 9 beeldende kunstenaars. Allemaal met drie dimensionaal werk. Beelden in Keramiek, Metaal, Brons, geheimzinnige Objecten en Steen. Dat alles tegen een winterse achtergrond in de beeldentuin of warmer, in de expositieruimtes.
Elk februari weekend kon je heerlijk genieten in de gezellige beeldentuin van Henk Korthuys en Manon Hugenin, die bezoekers gastvrij onthalen.
 

 

©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy

Poorten van Henk Korthuys

In thema’s werken is voor Henk Korthuys een vanzelfsprekendheid. Poorten is een van de thema’s die hem al jaren bezig houdt. Een constante zoektocht naar de vormentaal, de architectuur, de reden, de opdrachtgevers, de plek. 
Ze werden vaak gebouwd om bepaalde lieden buiten te houden.
Lieden die zich dan met geweld toegang probeerden te verschaffen tot dat wat afgesloten was. Echter hoe functioneel de poorten ook moesten zijn, meestal werden ze met aandacht en liefde ontworpen en gemaakt tot ware beeldhouwwerken. Doch door hun functie veelal beschadigd. Die beschadigingen laat Korthuys ook in diverse van zijn poortbeelden tot uitdrukking komen door bv, oude en slechte stenen te kiezen of te kleine waardoor ruwe vlakken blijven of door stukken te breken en weer aan elkaar te lijmen

 

©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy ©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy poorten van Henk Korthuys

Assemblages Janet Vercaemer

Parallel met haar schilderijen creëert Janet Vercaemer assemblages, die geïnspireerd zijn op thema’s rond het begin, de oorsprong, fossielen, de grot, enz. Haar geheime objecten lijken mysterieuze relikwieën of archaïsche getuigen van een lang vervlogen tijd. Met de combinatie van diverse materialen zoals keramiek, lood, afdrukken van archiefteksten, krantenknipsels en schuurpapier stelt zij objecten samen, die aan een voortdurende metamorfose onderworpen lijken.

 

©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy assemblages janet vercaemer de gids ©assemblage janet vercaemer, ©suzy debuck

Werk van Luc Verbeke

Meer dan dertig jaar gepassioneerd door marmer. Al vier generaties zit de bewerking van natuursteen in ons bloed. Aan dat vakmanschap voegde Luc Verbeke, het artistieke aspect toe. Hoewel zijn werken uit zwaar materiaal bestaan, zijn ze elegant van vorm. Zelf spreek hij van gewichtloos marmer. Zijn ontwerpen zijn uitgepuurd, en hebben een abstract silhouet. Door hun ritme geven ze een speelse toets aan de toeschouwer.
Wil je meer weten over de kunstenaar Luc Verbeke 
http://lucverbekekunst.be/nl1

©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy ©www.obscura.buurtwijzer.be   debuck suzy the beautiful but horror sea werk van luc verbeke

werk van Manon Hugenin

Manon Huguenin
In de aders van allerlei soorten marmer en stenen die de kolossale krachten tonen die onze planeet hebben samengesmolten en geperst heeft Manon Huguenin het ideale materiaal gevonden om de kracht van de emoties te tonen die stromen in de mens.
De curven en lijnen van het menselijk lichaam die zich wringen, zich verheffen, heroriënteren en samentrekken uiten de emotie zelf: verdriet, blijheid, genot, compassie, verlangen of samensmelting in passie…

 

©www.obscura.buurtwijzer.be werk van Manon Hugenin ©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy werk van Manon Hugenin ©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy werk van Manon Hugenin

Werk van Roland Pattyn

Dankzij jaren experimenteren met verschillende materialen en technieken, ontwikkelde Roland Patyn een herkenbaar en consequent oeuvre.
De kleinere werken lijken voorstudies, oefeningen voor de monumentale buitensculpturen. Waar het kleiner werk beheerst, gecontroleerd en precies is, wordt dezelfde tekentaal krachtig en onverzettelijk in de grotere werken. Deze gaan in dialoog met hun omgeving, worden één met de vanzelfsprekendheid van de natuur. In de contrasten tussen staal, keramiek en brons ontstaat een verhaal, beladen met geschiedenis.

 

©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy werk van Roland Pattyn ©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy

Werk van Peter Berghmann

Gepassioneerd door taal, geschiedenis en fototechniek, zoekt Peter Berghman manieren om deze samen te voegen. The origin of Language is het thema dat reeds 25 jaar het oeuvre van Berghman definieert. Als 3de generatie bronsgieter en professioneel fotograaf steeds gedreven op zoek naar raakvlakken tussen oude techniek en de digitale wereld, tussen taal en beeld.

©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy werk van Peter Berghmann ©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy ©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy werk van Peter Berghmann

werk van Marc Janssens

De krachtige en fragiele sculpturen, meestal mensenfiguren dompelen de toeschouwer onder in een wereld van fantasie, tederheid en humor. Met veel zin voor detail bouwt Marc Janssens aan het originele verhaal van elke sculptuur. Hij bekleedt hiervoor zijn beelden met materialen zoals ijzerdraad, linnen stroken, papier, hout, herwerkte onderdelen van gerecycleerde objecten en allerlei prullaria. Deze materialen zijn van fundamenteel belang voor de originaliteit en dragen bij tot de poëtische expressie van elke creatie.
Klik onderstaande link aan,om een installatie van Marc Janssens te bekijken ...
https://vimeo.com/149497657

 

©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy werk van Marc Janssens ©www.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy werk van Marc Janssens