Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Beelden in het witte dorp 2015

Dit vlakke land inspireert kunstenaars, al eeuwenlang. Schilders, musici, schrijvers. De op deze abdijgrond verwekte en verluchte manuscripten, zijn werelderfgoed. Maar ook artiesten die met stenen en glas en metaal werken, raakten hier in vervoering. Bewonder de kerk van Lissewege en de tiendenschuur van Ter Doest. Onnoemelijke schoonheid regeert, domineert.
Met de 21ste Beeldenroute zorgen organisatoren Gratien en Angèle Dendooven-Quintens ervoor dat de historische lijn niet wordt verbroken. Meer dan honderd beeldenkunstenaars laten ons proeven, in een zoete zinderende zomer.

Pol Van den Driessche, senator-historicus
ędebuck suzy  werk van ellie de grande ędebuck suzy  beeldenroute, in ter doest lissewege ędebuck suzy  beeldenroute, 2015

Beelden in het witte dorp Lissewege 2014

Al twintig zomers lang kan je Lissewege niet onbewogen in- of uitrijden. In velden en tuintjes, op straathoeken en in gebouwen: overal word je met beelden geconfronteerd. Beelden die emoties opwekken. Omdat het mooie beelden zijn. Omdat ze verbazen of ons doen glimlachen. Ze zijn gemaakt door kunstige mensenhanden, ontsproten in het brein en vooral in het hart van kunstenaars.

ędebuck suzy foto van  kunstwerk rita saunders, ędebuck suzy drieluik  beelden in het witte dorp lissewege (bewerkt met gimp)

Kunstig Naakt

Tijdens de zomer van  2014, heb ik kunstenaar Elie Degrande, ontmoet en aan t werk gezien, met gipsen van borsten
2 jaar heeft Elie gewerkt om het kunstproject 'Bloot uit Nood' gestalte te geven. 
 

Het kunstproject ‘Bloot uit nood -Geef jezelf bloot’ kreeg gestalte in het creatieve brein van Veldegemnaar Elie Degrande.  Een tijdje geleden richtte hij samen met een aantal geïnteresseerden kunstvereniging Horart op, waar tekenen, schilderen en boetseren naar naaktmodel centraal staan.
Met het project ‘Bloot uit nood’ graaft Elie echter verder dan het louter esthetische aspect van kunst.  

ędebuck suzy tentoonstelling bloot uit nood  loppem  elie de grande ędebuck suzy Kunstwerk van Elie De Grande ędebuck suzy Kunstwerk van Elie De Grande ędebuck suzy Kunstwerk van Elie De Grande ędebuck suzy werk van elie de grande tijdens expo kunstencentrum t vaartje

kunstroute

Ieder jaar in augustus ,  is de kunstroute een paradijs voor kunstliefhebbers van alllerlei disciplines. 
Een parcours van  25 km leidt je langs de schilderachtige dorpjes van Houthave, Meetkerke, Zuienkerke, Nieuwmunster. Op verschillende plaatsen stellen kunstenaars hun werken ten toon .
 

'Het basisrecept én de hoofdingrediënten van de Zuienkerkse kunstroute bleven ongewijzigd: een kronkelend lusvormig parcours door de weidse vergezichten van de oudlandpolder met in en rond de pittoreske dorpen een dozijn haltes waar de bezoeker mooie en fijne kunst kan ervaren'. 

Onderstaande foto s zijn genomen tijdens de kunstroute 2010

ędebuck suzy kunstwerk van Marc Janssens  Houthave ędebuck suzy Kunstroute 2010 kunstklasse Houthave ędebuck suzy Kunstroute 2010 kunstklasse Houthave

muziek en kunst

ędebuck suzy