Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

nieuwsbrief 2

Beste kunst- en fotoliefhebbers ,
Wintervonken is voorbij, en  enkele tentoonstellingen waren meer dan de moeite waard. 
In deze nieuwsbrief  blik ik even terug.
De lente kondigt zich aan , wellicht voelt U ook de kriebels om erop  uit te trekken en onderweg te genieten van kunst en creativiteit.
In deze nieuwsbrief enkele tips ....  

 

Een stoet met vreemde figuren in bizarre klederdracht verandert plots in fiere, mooi verlichte paarden. Een kleine man, een paardentemmer misschien, leidt deze sprookjesachtige figuren in een mooie dans op orkestrale muziek. Ze worden plots vergezeld door de majestueuze en mythologische Pegasus, het gevleugelde paard. Fiers à Cheval is geen afgerond verhaal, maar een wisselend tableau. Het is een opeenvolging van scènes met dromerige beelden, geluiden, licht en muziek. Laat je gewoon meeslepen.
http://www.quidams.com/nos-spectacles/fiers-a-cheval/

Nog even nagenieten van  het prachtspektakel  tijdens wintervonken op onze feeërieke Burg te Brugge .
Meer foto's te bekijken op mijn website  : 
http://obscura.buurtwijzer.be/Evenementenfotos/Evenementen2016/wintervonken2016

 

定ww.obscura.buurtwijzer.be debuck 定ww.obscura.buurtwijzer.be debuck 定ww.obscura.buurtwijzer.be debuck s 定ww.obscura.buurtwijzer.be 定ww.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy wintervonken, de paardentemmer

Op zaterdag 30 januari 2016 ging  de vierde editie van Midwinterbeelden van start met heel uiteenlopende kunstwerken van 9 beeldende kunstenaars. Allemaal met drie dimensionaal werk. Beelden in Keramiek, Metaal, Brons, geheimzinnige Objecten en Steen. Dat alles tegen een winterse achtergrond in de beeldentuin of warmer, in de expositieruimtes.
Elk februari weekend kon je heerlijk genieten in de gezellige beeldentuin van Henk Korthuys en Manon Huguenin, die bezoekers gastvrij onthalen.
Een bezoek was meer dan de moeite waard.
Wie er niet bij kon zijn, kan hier even mee genieten van de prachtige en verscheidenheid aan werken . 
Meer foto's en uitleg over de kunstenaars en hun werken te bekijken op  mijn website :  
http://obscura.buurtwijzer.be/midwinterbeeldenDeHaan
Wens je informatie over andere aktiviteiten van Henk Korthuys  klik onderstaande link aan . 
http://kunstwerkt.be/webgalerie/artist/1973

定ww.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy 定ww.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy 定ww.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy 定ww.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy assemblages janet vercaemer

Halfweg januari hebben 2 vrienden kunstenaars Norka en Patrick Priem hun werken geexposeerd in de cultuurhal 't Brugse Vrije. 
Vele bezoekers waren vol lof over de kleurrijke werken van Norka en de keramiek van Patrick Priem 
Wil je meer  kunstwerken zien van Patrick Priem  klik op onderstaande link :
http://pat.buurtwijzer.be/

定ww.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy werk van Norka Kunst 定ww.obscura.buurtwijzer.be  debuck suzy werk van Norka Kunst een' elfje' voor Norka 孟uzy

Passionistas 2016

Passionistas Indoor Bredene is de grootste hobby & vrijetijds beurs aan de Belgische kust. De beurs is een één grote, nieuwetijdse winkel waar veel creatieve ondernemers hun unieke handmade goods maken en verkopen en waar de handwerkwinkels de materialen aanbieden om direct aan de slag te gaan.

Je vindt er pimped up vintage of zelfgemaakte mode en meubels, lampen, sieraden, schilderijen, breigoed en textiel, tassen, speelgoed, tot keramiek, vilt, biofood producten en nog veel meer.

Bij de handwerkwinkels vind je alles om te haken, breien, naaien, paper crafts, home deco, scrapbooking, stempels, mixed media, fashion, tekenen en schilderen, sieraden maken, modelbouw en zoveel meer.
Alle info  via deze link : 
http://passionistas.be/

Fotofestival Knokke

Binnen en buiten.

Om de twee jaar organiseert kustgemeente Knokke-Heist een fotofestival in open lucht. Zeven weken lang (20 maart – 8 mei 2016) zal het werk van wereldvermaarde fotografen te bewonderen zijn in de straten van Knokke-Heist, waar grote installaties opgesteld worden.

Tijdens het fotografie-event wordt Knokke-Heist de place to be voor de hele internationale fotografiegemeenschap en de vele kunstliefhebbers die de Noordzeeregio bezoeken. De buitententoonstelling met werk van meer dan 20 internationale fotografen, het schitterende nevenprogramma (gesprekken met artiesten, paneldiscussies, begeleide wandelingen en multimedia-voorstellingen) en de indoor tentoonstelling “Unknown Masterpieces” maken van de kustgemeente een wereldwijd platform voor educatieve initiatieven, reflectie en geanimeerde contacten op het vlak van beeldcultuur.

Het fotofestival met een grootse buitententoonstelling en een binnententoonstelling ontstond in 2012 vanuit een kleinschalig initiatief om spraakmakende en grensverleggende hedendaagse fotografie aan een ruimer, regionaal publiek te tonen. Al snel groeide het uit tot een evenement dat internationale erkenning geniet. Het festival focust in de eerste plaats op hedendaagse fotografie die met de creatieve visie van de fotograaf tot stand komt.

Dankzij de schoonheid van de Noordzee die in dialoog treedt met prominente opinie- en beeldfotografie, groeide dit openluchtfestival uit tot een succes.

Het behoort ondertussen tot de drukst bijgewoonde fotografie-events in België. De editie van 2014 wist naar schatting 40.000 bezoekers te lokken.
Meer info : http://www.knokke-heist.be/event/fotofestival-2016


 

Tentoonstelling Kunstatelier Ard嶨oo

Twee jaarlijkse tentoonstelling van kunstatelier Ardéfoo.
Het kunstatelier Ardéfoo biedt werkruimte aan kunstenaars met een psycho-sociale kwetsbaarheid. In een ongedwongen sfeer kan elke individuele kunstenaar zijn beeldende uitdrukkingsvorm beoefenen.
Het is een project waar verwachtingsdruk afgestemd is op de draagkracht van de kunstenaar en de competitiegeest beperkt is.
We geven geen cursussen of opleiding en ook geen psycho-sociale begeleiding.
Het kunstatelier wordt voor een groot deel gedragen door vrijwilligers en ervaringsdeskundigen.

Info:
1 tot 14 april 
Hal Cultuur
Burg 11
8000 Brugge


Meer info over de tentoonstelling en de vereniging:
http://ardefoo.brugseverenigingen.be/Ardefoo
 

* Noteer alvast 4 September  2016 in je agenda .....
Kunst- en Ambachtenmarkt 'Place du Tertre' Assebroek 
Wil je deelnemen , laat het me weten, ik bezorg je de nodige info ....  
Voor de 4de maal organiseer ik dit niet te missen evenement. 

*Ontmoetingscentrum 't Vaartje Lissewege 
Elke zondag van juli 'Théatre des Artistes'.
Een theaterzaal wordt in open lucht omgevormd tot een Place Montmartre, waar elke kunstenaar welkom is om te exposeren en (of) ter  plaatse aan kunst te doen.... 
Wens je deel te nemen neem gerust contact met mij  . 

*Ben je
 zelf organisator van een fotografie- of kunstevenement, laat het me weten, dan wordt dit een aanrader in de volgende nieuwsbrief. 
 

Als afsluitertje van de nieuwsbrief, een paaspuzzel, veel plezier ermee. 
http://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=14efc2e224bc
Fijne en gezellige Paasdagen en Een creatieve lente !!!  

Suzy 

Wil je graag de  Volgende nieuwsbrief van Obscura   ontvangen? 

Geef Een seintje op  www.obscura.buurtwijzer.be   of  mail naar debucksuzy@gmail.com